Otaspinar’s Weblog

Beschouwingen vanuit Schoon Lier

Nieuwe Pallieters bouwen mee aan Lier

Sedert enkele jaren is een groot project in de steigers ter hoogte van de brug op de ring van Lier net daar waar de Donk doodloopt. Dit project is een volledig door enkele vrijwilligers opgestart met eigen en giften van gulle donors met als doel de onderwijskansen van jongeren uit moeilijke thuissituaties te verbeteren. Hoewel het bestuur volledig van Turkse origine is richten zij zich naar alle Lierenaars.

In tegenstelling tot hetgeen door het racistische Vlaams Blok verspreid word gaat het niet om de bouw van een super moskee die overlast brengt aan de buurt. Wel in tegendeel.

In de moskee wil men starten met een internaatsformule. In Antwerpen en Brussel lopen gelijkaardige projecten die de vorm hebben van de klassieke internaten die wij hier kennen en waar schitterende resultaten behaald worden. Kinderen die anders ondermaats scoorden zijn hier plots bij de besten van de klas. Kinderen blijven naar hun gewone school gaan maar gaan na schooltijd naar het internaat. Sleutelwoorden die ik tegenkom in hun aanpak zijn: regelmatig werken, slapen, studeren, begeleiding, aansporing, aanmoediging, recreatie,…

Een andere dienstverlening die ze voor ogen hebben zijn de naschoolse huiswerk begeleidingsklassen. Hiervoor zijn er ook inschrijvingen van kinderen van Vlaamse Lierenaars uit de buurt. Net voor dit laatste zoeken de organisatoren nog enkele vrijwillige leraren die in een beurtrolsysteem willen instappen van 1 u per week begeleiding.

Heb je interesse om mee te werken aan de verbetering van de toekomstkansen van deze kinderen met minder kansen? Geef dan een seintje en ik geef uw gegevens door aan de organisatoren.

oktober 12, 2007 - Posted by | maatschappij aan het werk

Nog geen reacties.

Plaats een reactie